Markou

Het Griekse familiebedrijf ‘Markou’ werd opgericht in 1969. Ze zijn klein begonnen en werkten met een traditionele olijfoliemolen die geleidelijk is gemoderniseerd. In het kader van het Community Development Program in 2005 is hij volledig geperfectioneerd.

In november 2006 lanceerde Markou het standaardisatieproces van extra vierge olijfolie in een speciaal ontworpen fabriek, die volledig voldoet aan alle hygiënevoorschriften. De fabriek en de molen zijn ook te bezoeken door toeristen. Er worden diverse rondleidingen verzorgd in de zomermaanden.

De ervaring in combinatie met hun kennis en direct contact met het product is het belangrijkste voordeel ten opzichte van grote bedrijven. Geïntegreerd beheer van oogst tot selectie van de beste kwaliteit olijfolie en de uiteindelijke standaardisatie ervan is de absolute kracht van dit mooie familiebedrijf.

Naast kwaliteit zijn er meer factoren van groot belang voor de familie Markou. Ze creëren bijvoorbeeld werkgelegenheid voor lokale boeren. De boeren brengen hun geoogste olijven naar Markou en zij maken er olie van.

Ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel. De olijven worden volledig benut. Wanneer de olie is geperst, gaat de overgebleven pasta naar het zeepfabriekje verderop. Zij halen hier de laatste druppels olie uit om in hun zeep te verwerken. Het restafval dat bij hen overblijft, gaat weer terug naar Markou en wordt als compost gebruikt. Zo zorgen we samen voor onze aarde.

0
    0
    Jouw winkelmand
    Je winkelwagen is leegTerug naar shop