Hoofdgerecht voor 2 personen
Tijdsduur: 20 minuten
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Haal de ossenhaas 15 minuten voor de bereiding van de maaltijd uit de koelkast.
Vul een pan met water en breng het water aan de kook. Wanneer dit zo ver is, voeg dan de mihoen toe en kook deze volgens de verpakking.
Giet de mihoen af na de juiste kooktijd en spoel het gelijk even af onder de koude kraan.
Bestrooi de ossenhaas met peper en zout.
Verhit de chiliolijfolie in een koekenpan, voeg de ossenhaas toe en bak deze 2 tot 3 minuten op middel tot hoog vuur. Dit is een beetje afhankelijk van de dikte en in hoeverre je zelf het vlees doorgebakken wilt hebben.
Zorg er wel voor dat je tijdens het bakken het vlees om de circa 30 seconden omdraait. Dit komt ten goede aan de malsheid van het vlees.
Haal het vlees na de bereiding uit de pan en wikkel het in de aluminiumfolie en laat het langzaam afkoelen.
Snijd de ui en het stukje gember fijn, pers de knoflookteen. Doe dit samen in een pan en voeg hier 2 eetlepels olijfolie aan toe, bak dit heel even op hoog vuur.
Voeg de sojasaus, ketjap manis en de sriracha aan toe. Bak dit heel even mee, voeg eventueel nog de rest van de olijfolie toe als je de dressing nog iets te dik vindt. Zet het vuur uit en laat de dressing afkoelen.
Snijd de komkommer in dunne stukjes of reepjes en rasp de wortel fijn.
Dien de mihoen op in het midden van het bord, spreid hier de gemengde sla omheen en de fijne geraspte wortel er overheen. Leg de komkommer boven op de gemengde sla en wortelrasp.
Pak de ossenhaas uit de aluminiumfolie en snijd deze in mooie fijne reepjes.
Plaats het vlees bovenop de mihoen, giet de dressing over de salade en een klein beetje over het vlees.
Strooi het sesamzaad over het vlees.
Rasp een klein beetje van de schil van de limoen over het gerecht, dit voor een frisse touch bij de pittige dressing.
Dien het gerecht op en eet smakelijk!